Algemene info

De gezellige bar, dagelijks geopend vanaf 16.00 uur, wordt bezocht door een gemêleerd publiek. Er zijn altijd 4 verschillende bieren op de tap, en een aantal andere buitenlandse bieren op fles.

Het knusse restaurant biedt plaats aan plus minus 50 personen. Wij hebben een uitgebreide menukaart met voor ieder wat wils, ook vegetarische gerechten.

Het terras is geopend van 1 april tot en met 31 oktober. Door de gunstige ligging kunt u vanaf vroeg tot laat in de avond van de zon genieten onder het genot van een drankje en hapje.

Geschiedenis van de bar ‘Sint Joris en de Draeck’
Sint Joris Koningsplein 6 was volgens enkele bronnen gevestigd aan het Achterom en verhuisde in de jaren 30 naar het Koningsplein. De geschiedenis is onduidelijk. De naam Sint Joris duikt al op in 1459. In een gedicht uit omstreeks 1640 wordt alleen het café op de Nieuwe Turfmarkt bezongen. In het huidige Sint Joris en de Draeck staat onder andere een 17 eeuws authentieke biechtstoel die dienst doet als drankkast en de glas in loodramen zijn voor een deel behouden gebleven.

Comments are closed.